Про каву - ТОВ Омніа трейд кава Веро (Vero) кава Венетіко (Venetico)

Перейти до вмісту

Головне меню:

Про каву

Продукти > Кава



Кавове дерево

Кавове дерево є відправною точкою цього напою. Мова йде про чагарник сімейства Рубіачее (рід Коффі). У країнах з підходящим йому кліматом, як наприклад в Бразилії, вічнозелений Рубіачче, в дикому виді виростає до висоти в  5-6 метрів, а в різновидах Робусти до 8 метрів. Плантатори підстригають кущі з дорогоцінними зернами, щоб зменшити висоту куща і зробити збір ягід більш зручним.

Рослина має, як правило, конічну форму, коріння найчастіше не вростає глибоко в грунт. Гілки дуже гнучкі. Листя темно-зелене та блискуче, овальної загостреної форми, довжиною до 20 см. Квіти білі, мають характерний сильний аромат, схожий на жасмин, виростають густими групами за невеликий часовий період, який варіюється залежно від зони зростання.

Чотирьохрічне кавове дерево починає давати плоди - зелені ягоди формою вишні, зеленого кольору. Поступово дозріваючи, плід приймає яскраво-червоний колір. Усередині кожного плоду знаходяться два зерна, захищені сріблястою плівкою. Зерна - всередині плоскі і мають характерну поперечну борозенку, в той час, як зовні вони мають опуклу форму.

У світі існує приблизно шістдесят різновидів кавових дерев, але серед всіх них для комерційних цілей використовуються тільки Арабіка і  Робуста .

Арабіка має найбільш давні корені. Походження її - африканський континент, де Арабіка виростає на височинах від  600 і до  2000  метрів. Також Арабіка потребує рясних опадів і ґрунту, багатого мінералами, а також м'якого клімату, без великих коливань температури, яка повинна триматися постійно близько 20 градусів за Цельсієм. Переваги цього сорту кави - те, що він є більш поширеним і являє собою подовжені зерна зелено-блакитного кольору, м'якого смаку, багатого аромату і вміст кофеїну досить обмежена, між 1,2% і  1,7%.

Робуста це різновид більш міцної кави: вона росте також і в низинах, на рівнинах і виносить менш сприятливі кліматичні умови. Дерево Робусти вимагає менший догляд під час росту, розвивається швидше і гарантує більше продукції: його зерна, округлі і більш дрібні, жовтуватого кольору. Робуста покриває приблизно чверть світової продукції. За смаковими якостями: має гіркий смак, м'який аромат і підвищений вміст кофеїну від  1,8% до 4%.

Часто ці два різновиди змішуються, утворюючи збалансований букет зерен Арабіки і  Робусти. Це дозволяє нам купити каву в зернах, яка наближається до досконалості.



 
 
 
Назад до вмісту | Назад до головного меню